maanantai 8. marraskuuta 2010

On se vain ihana :)

Aamu alkoi tänään kerrassaan loistavasti! ..siis ihan oikeasti :) Töissä piti olla vasta puolilta päivin, joten kerettiin tekemään pitkä aamulenkki Lukan kanssa. Vihdosta viimein oli lunta maassa ihan oikeesti ja sen verran se ilmeisesti koiruuttakin hämäsi, että unohti vallan autojen ja pyörien jahtaamisen! Jeee! Tosin saapa nähdä taas miten pimeällä käy, kun valot on niin houkuttelevia..mutta joka tapauksessa ihan loistavaa! Lenkin loppumetreillä kuljettiin vielä koirapuiston ohi, jossa oli suloinen kultainennoutaja omistajansa kanssa ja näyttivät niin orvoilta, että päätin vielä siinä hiukan jarruttaa. Koirista tuli heti kavereita ja juoksivat minkä kerkesivät ympäriinsä..ja Luka totteli ja kuunteli joka kerta, kun pyysin sitä luokse tai muuta käskin! Uskomatonta :O Lähteissäkin kun huikkasin, että nyt lähdetään, niin iloisesti häntä heiluen tuli tykö tarhan ovelle vaikka leikkikaveri vielä jäi puistoon. Kyllä olin ylpeä! Nyt vaan sormet ristissä, ettei ollut joku tilapäinen mielenhäiriö tänään..

Eilen meillä alkoi agilityn alkeiskurssi Lempäälässä Best In Areenalla. Samassa hallissahan meillä on sunnuntaisin myös toko reenit, eli heti tokoilujen jälkeen käytiin vain nopea pissalenkki ja siirryttiin agilityn pariin. Etukäteen vähän mietin, että jaksaako tuo keskyttyä niin pitkään yhteen putkeen, mutta eipä ollut mitään ongelmaa. Toko kentällä (aidatulla sellaisella, muuten on pelko että juoksee autojen tai pyörien perään :D) Lukaa voi jo suhteellisen levollisin mielin pitää vapaana..paitsi silloin jos joku toinen koira saa palkkiona pallon tai muuta suuren suurta riehumista on keskittyminen aika koetuksella! Mutta onhan se vielä pienikin :) Agili kentällä mentäessä olin kuitenkin ajatellut pitää Lukan kiinni, mutta aitojen "hyppiminen" oli kovin hankalaa sen kanssa, joten ajattelin kokeilla päästää Lukan vapaaksi. Pitkään sujuikin hyvin, kunnes kuuli toisen koiran menevän putkeen ja meinasi lähteä sinne. Kääntyi kuitenkin heti ärähdyksestä takaisin ja meikäläinen ihan huuli pyöreänä, että sehän totteli!? Siitä menikin sitten itellä hetkeksi ihan paperit sekaisin :D Hetken päästä kuitenkin yksi collie karkasi jonkun pienemmän koiran perään ja sitten karkasi kyllä Lukakin. Sain kuitenkin aika äkkiä napattua takasin ja jatkettiin harjoituksia..laitoin kuitenkin takasin hihnaan aitojen jälkeen, kun odoteltiin ja kuunneltiin keppien suoritus/opetus tekniikoita. Siinä meinasi Luka jo vähän kylästyä, mutta heti kun taas alettiin hommiin ei minkäänlaista turhautumista enään näkynyt! :)

Summa summarum, Luka on ollut todella hieno ja kiltti muutamat viime päivät! Ihan kivaa vastinetta murkkuilulle..tosin aivan varmasti se kuriton tuholais Lukakin vielä tuolta päätän nostaa, mutta tulipahan ainakin sellainen olo, että kyllä tässä toivoa on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti