torstai 13. syyskuuta 2012

Hiljaiseloa

Blogi on pitänyt jälleen hiukan hiljaiseloa, lähestulkoon koko kesän! Kovasti ollaan kuitenkin oltu menossa ja nautittu tuosta niin ihanasta (=kylmästä ja vähälumisesta) kesästä. Toivottavasti syksystä kuitenkin tulee kunnollinen ja kohta päästään ihastelemaan, kun lehdet vaihtavat väriään ja keli on ihanan raikas.

Lukahan on nykyään (taas) kaupunkilaiskoira ja vieläpä ihan keskustalainen! Alkuun hiukan jännitin, kuinka omakotitalosta siirtyminen takaisin kaupungin pieneen kerrostaloon sujuu, mutta eipä sen kanssa mitään ongelmia ollut. Varmasti asiaan vaikutti se, että Luka kuitenkin asui elämänsä ensimmäisen reilu vuoden kerrostalossa. Aamulenkinkin maisema vaihtui "maalais"miljööstä Hämeenpuiston hulinaan.Onneksi kuitenkin eteläpuisto ja Pyynikin mahtavat lenkkimaastot ovat lähellä!

Treenailtukin ollaan, lähinnä tokoa ja agilitya. Tokon kanssahan pidettiin pitkä tauko ja aloitettiin uudestaan loppukesästä, nyt pikkuhiljaa on taas palaset loksahtanut kohdilleen. Vielä haetaan paikkamakuuseen oikeaa mielentilaa, eli rauhoittumista. Luka siis kyllä pysyy paikoillaan kuin tatti, mutta vinkuu. Otettiin siis takapakkia ja rakennetaan tämä ihan rauhassa kuntoon, eikä hätäillä.

Agility onkin ollut se kesän pääjuttu ja aikapitkälti siitä on tullut myös se meidän päälaji. Luka on kyllä loistava koira ja edelleen tässä pääkoulutettavana on allekirjoittanut. Kun itsellä on selvät sävelet, eikä mitään ylimääräisiä sipsutuksia ja balettikuvioita kentällä, kaikki sujuu hienosti. Kun itse sählään, niin ei ihmekkään että Luka turhautuu ja sählää sitten itsekin.

Muutama viikko sitten käytiin kuitenkin Takkujen epiksissä tarkistamassa hiukan tilannetta ja olin kyllä niin mielissäni! Suurin ilon aihe oli se, että sain Lukan rauhoittumaan kentän laidalle. Samalla rauhoituin itse ja oli todella mukava lähteä radalle. Heti perään toinen suuri ilon aihe, Luka ei tiputtanut ainoatakaan rimaa! Tämän kanssahan ollaan taisteltu ja ilmeisesti vihdoin tehty jotain oikein :) Otettiin kuitenkin harmittava kielto putkelta (jota taphtui myös eilisessä reeneissä!? mitä ei siis koskaan ennen ole tapahtunut..) ja 0 suoritus valitettavasti jäi. Oltiin kuitenkin toisia ja Luka sai hienon uuden lelun ja puruluita! Seuraavaksi käydään sitten katsomassa, millainen katastrofi saadaan virallisissa kisoissa aikaiseksi :D Mennään ihan harjoitus mielellä ja edelleen tavoitteena, että oma ohjaus pysyy kasassa ja Luka aloittaisi suhteellisen rauhallisessa mielentilassa. Alla vielä ratapiirros epiksistä! (Puomi tosin näyttää luonnottoman pitkältä, mutta eiköhän tuosta idea selväksi käy.


2 kommenttia:

  1. Kiva lukea teidän tekemisistä. :) Mihin kisoihin ootte menossa? Saako tulla katsomaan? Kun Jerikokin on nyt saikulla niin olis hyvää aikaa tulla ja samalla pääsee vähän helpottamaan (tai pahentamaan? :D ) vieroitusoireitaan.. ;)

    VastaaPoista
  2. Tottakai saa tulla katsomaan, nähtävää vaan ei välttämättä kauheasti ole :D Takkujen kisoihin ollaan menossa!

    VastaaPoista