keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Pentu tuli taloon

Pitkään olimme haaveilleet omasta bordercolliesta ja 25.4.2010 se onnenpäivä sitten koitti ja lähdimme Akun kanssa kohti Hattulaa, hakemaan Lukan kotiin. Sanomalehdet oli lattialla ja johdot piilotettu..kotona oli siis valmistauduttu :)


Lukan kotiutuminen sujui tosi hyvin, utelias kaveri kun on! Ainoastaan ensimmäisenä yönä pentu hiukan piippasi, muuten on ollut tosi reipas ja rohkea. Lähes sisäsiistikin kaveri oli jo kotiutuessaan (siinä mittakaavassa, mitä pienen pennun fysiikka sallii), siitä kiitos kuuluu Marialle :)

Ensimmäisen viikon ajan kaveri oli aikamoinen riiviö, mutta onneksi iän karttuessa tuntuu myös järkeä tulevan päähän. Muutama viikko sitten aloitimme myös pentukurssin, jossa perustaitojaopettelemme. Tosin perustaitoja on jo kotona reenattu, niin Luka on päässyt sitten koulussa loistamaan :). Pentukoulu on kuitenkin erittäin mukavaa aktiviteettia senkin vuoksi, että Luka pääsee tapaamaan muita pentuja, lähipiirissä kun ei juuri ole kuin aikuisia koiria. Muita ässä-pentuja tietysti tapaamme myös, mutta emme yhtä säännöllisesti. Toivottavasti yhteydet pysyvät yllä, niin voisivat nuo karvarullat olla tekemisissä vielä isoinakin!

Hyvin on poitsu oppinut myös kotona rauhoittumaan ja tietää myös, että jos Liisa kulkee aamutakissa, ei yhtään mitään ole ihan hetkeen tapahtumassa :D Mutta sitten kun jotain lähdetään touhuamaan, kaveri on aina täysillä mukana! Toivottavasti sama jatkuu, sillä silmissä siintää niin toko, agility, kuin pk-puolikin..taitaa loppua itseltä rahkeet huomattavasti aikaisemmin entä koiralta! Itse pitäisi myös malttaa mielensä ja muistaa, että kyseessähän on vasta pieni pentu, eikä se voi vielä kaikkea osata, eikä sen todellakaan myöskään tarvitse..

Ensi kerralla koetan kertoa hiukan enemmän reenailuista, tai niiden yrityksistä:)

1 kommentti: