sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Aaargh!!

..ja tällä kertaa hermojen menetys ei kohdistu koiraan, vaan kanssa koiranomistajiin! Kyllä kiukutti tänään agility reeneistä lähtiessä! ..ihmiset antavat siis koiriensa räyhätä ja käydä melkein päälle, eikä minkäänlaista kieltoa tai komennusta kuulu!? Ja sama toistui siis useampaan kertaan ja useamman koiran kohdalla..ja ollaan siis reenikentällä! Tai kentän laidalla, mutta nätisti se pitää siinäkin käyttäytyä (tai ainakin ojentaa huonosta käytöksestä). Kyllä meni hermot..ja niin meni Lukallakin, ei mikään ihme. Luka todella harvoin rähjää vieraalle koiralla ja silloinkin vain niin, että Lukalle joku on ensin rähjännyt..se vaihe on nyt työnalla, että silloinkaan ei asiasta välitetä vaan jätetään ihan omaan arvoonsa. Kyllä sitä on käsittämätöntä porukkaa.

Mutta se siitä avautumisesta ja vähän iloisempiin asioihin, puomi ei enään pelota! Jee! :D Ollaan tosiaan menty jonkinaikaa vaan alastuloa ja pikkuhiljaa olen nostanut Lukaa tasaiselle osuudelle ja sieltä sitten alas. Tänään reenien lopuksi Luka jo juoksi puomin ihan alusta loppuun! Mahtavaa! ..palkka siis jätettiin yhdessä alastulon eteen, niin oli niin kiire palkalla, että se jännittäminen ilmeisesti unohtui :D Aikaisemmin ollaan koiteltu houkutella ihan nami nenässä mikä ei ole tosiaan toiminut alkuunsakaan..mutta ilmeisesti pelko voitettu, joten tästä on hyvä jatkaa! Tuli myös huomattua, että itsellä on kunnossa vähän petraamista, koska Luka on todella nopea. Otettiin muutaman hypyn sarjaa ja harjoiteltiin valssausta, niin kyllä tuli kiire ehtiä koiran eteen! Tuntuu muutenkin siltä, että kyllähän tuo agility Lukalta varmasti sujuisi, ite lähinnä haittaa toisen tekemisiä, kun on niin oudolla maaperällä eikä oikein tiedä mitä on tekemässä :D Mutta eiköhän sitä tässä itsekin opi. Pienimuotoisia hallintaongelmia myös esiintyy agilitykentällä (jossa tosiaan samaan aikaan se kuusi koirakkoa), mutta eipä siihenkään auta kuin harjoitus. On niin hullua, että hallin toisessa päässä toko reeneissä Luka tottelee kokoajan nätisti, eikä karkaile (tai jos yrittää, niin tulee heti käskystä takaisin), mutta kun siirrytään hallin toiseen päähän agility reeneihin jokin ruuvi ilmeisesti herran päässä löystyy ja korviin kertyy vaikkua, kun herra saattaa välillä sooloilla ihan mitä sattuu..vinkulelu on siinä kohtaa ainoa millä tulee luokse. Huoh..

Tokosta vielä muutama sana..otettiin tänään taas ruutua ja vähän hyppyä, sekä paikkamakuu. Taisi siellä seassa olla luoksetulokin..paikkamakuu sujui häiriössä tällä kertaa yllättävän hienosti, eikä Luka noussut kertaakaan! (Otettiin vain minuutin makuu.) Pysyin kuitenkin aika lähellä ja palkkasin useamman kerran. Luoksetulon istumaan jääminen on nyt myös vahva, eli ei enään pyri perään, vaan jää kiltisti odottamaan käskyä, mutta jostain syystä eteentulo on kääntynyt vähän vinoksi. Pitää ilmeisesti ottaa taas pelkkiä 'oikean paikan'-harjoituksia. Ruutu on yhäedelleen entisellä mallillaan, vahvistetaan lähinnä oikeaa paikkaa ja samaten hypyssä vahvistetaan seisomaan jäämistä. Hypyn kohdalla pitäisi ryhtyä harjoittelemaan omaa siirtymistä koiran viereen, mutta olen sitä hiukan lykännyt, koska lähestymistapa ei ole oikein vielä selvillä..Lukalla siis on tapana joko iskeä persus penkkiin tai lähteä vastaan, kun itse kierrän hyppyestettä..hyviä vinkkejä asiaan otetaan vastaan :D

2 kommenttia:

  1. Syntykö siellä agikentällä rähinää? Mihin aiaan? Sekö se kuului meille asti hallin toiseen päähän? :D Ihan pisti mullekin korvaan ja Nerikin siihen reagoi, vaikkei enää normi "agiräksytyksestä" siellä hallissa välitä.

    VastaaPoista
  2. Eiköhän kyse ole samasta rähinästä! Siinä vähän ennen kasia se oli (isompi rähinä siis), me poistuttiin siitä sillon ja muut jäi vielä rähiseen :D

    VastaaPoista