keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Paikkamakuuta ja rauhallisempaa ohjausta

Agilityn osalta tosiaan alkoi hallikausi myös Levekillä. Ensimmäinen kerta menikin lähinnä siihen, että ohjaaja kartoitti missä vaiheessa kukakin on, koska kyseessä on ihan uusi ryhmä. Tasoa "testattiin" seuraavalla pätkällä:Meitin ensimmäinen veto meni muuten hyvin, mutta pari rimaa tuli alas. Kokeiltiin sitten muutamaakin eri ohjausta ja heti kun itellä oli selkeä ja rauhallinen meininki, niin hienosti pysyi rimatkin. Lopussa otettiin vielä erikseen takaa leikkausta 12 hypylle ja hienosti Luka kyllä ohjautuu, eikä hyppytekniikassakaan ole vikaa silloin kun tietää mitä tehdään! Kuvassa taitaa olla hiukan mittasuhteet pielessä, koska tuo hyppy 12 oli huomattavasti kohtisuorempaan edelliseltä hypyltä..mutta eikai tuo nyt niin tarkkaa ole :D Nyt pitäisi sitten ryhtyä harjoittelemaan nimenomaan sitä itsensä rauhoittamista ja selkeyttä ohjaamiseen homeltamisen tilalle!

Eilen käytiin myös Levekin kentällä vähän tokoilemassa ja ajatuksena oli alunperinkin ottaa nyt sitä paikkamakuu treeniä. Ja sattuipa vielä sopivasti, että yksi Lukan supersuper rakkauden kohteista, ihastuttava bortsu neiti Lola saatiin meitä avustamaan. Aivan oletetusti Luka pompsahti seisomaan sydämen kuvat silmissä ja hyvä näin, pääsin nyt kunnolla tuohon puuttumaan! Lukan toisella puolella oli nuori collie narttu, mutta 'väärän'rotuisena tuo tyttö ei kiinnostanut :D Otettiin sitten aika pitkä (ja tylsä!) paikkamakuu niin, että kävin välillä rauhakseen palkkaamassa ja jos katse siirtyi Lolaan ja häntä alkoi vispata, niin kielsin. Sen ensimmäinen ruotuun palauttamisen jälkeen pelkkä murahdus siis riitti. Näitä lisää! Marja lupasi Lolaa lainata jatkossakin :)

Paikkamakuun jälkeen otettiin muutama hyppy. Se kun sujuu, niin mitä suotta hinkata..välillä vain pitää hiukka muistutella. Loppuaika tehtiinkin lähinnä kontaktia ja muutaman askeleen seuraamista. Eiköhän tämä tästä talven aikana kuntoon saada! :)

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että saitte hyvän paikkamakuuharjoituksen! Kyllä se varmasti siitä kun pääsee treenitilanteessa kunnolla kertomaan mikä on sallittua ja mikä ei, sen pitää vaan olla selvääkin selvempää, ettei sitten kokseessa varsinkin piilopaikkamakuussa tule ongelmaa, kun itse ei ole mulkoilemassa.. :D

    VastaaPoista
  2. No sitäpä juuri..kyllä tässä varmasti aika paljon vielä töitä tarvitaan, mutta eiköhän suunta ole oikea :)

    VastaaPoista