maanantai 11. lokakuuta 2010

Vauhdikas viikko

Viime viikolla saatiinkin aikaan jos jonkinlaista, huolimatta allekirjoittaneet orastavasta syyslentsusta. Nyt siis siirryimme LeVekin jatko2 toko ryhmään, joka on ollut hiukan haastavaa. Reenit on yhäedelleen kaksi kertaa viikossa, mutta nyt vain puoli tuntia kerrallaan, mikä on oikeastaan ihan hyvä. Reeneissä edetään aika nopealla tempolla ja viimeksi harjoittelun aiheena olikin 'kisamaisia suorituksia'. Ryhmässä on todella eri tasoisia koirakoita, joka on kyllä hienosti otettu huomioon ja kaikki suorittavat tehtäviä kuitenkin oman tasonsa mukaan. Muutamia ongelmia tuli havaittua..seuraaminen juostessa ei oikein onnistu, vaan Luka vaihtaa pomppu vaihteen päälle. Pitää siis pikkuhiljaa kiristää tempoa, eikä ahnehtia liikaa kerrallaan. Maahanmenoon on myös tullut ihan uusi ongelma, eli kun käsken Lukan perusasennosta maahan, niin poitsu ei oikein ymmärrä, että hänen pitäisi siihen jäädä vaikka minä liikunkin. Muuten kun paikallaan makuu on onnistunut hienosti..sitä on nyt harjoiteltukin, ja pikkuhiljaa on havaittavissa muutos parempaan päin!

Lauantaina käytiinkin sitten tutustumassa hiukan agilityn ihmeelliseen mailmaan. Kerran aiemmin ollaan käyty Tamskin tallilla Leenan kaverin reeni vuorolla hiukan esteitä ihmettelemässä (kiitos siis Emmille :) ). Launtain agilitypäivä oli siis Canis areenalla Sääksjärvellä ja heti halliin sisälle mennessä huomasin muutoksen Lukassa, että jee, nyt pääsee tekemään jotain kivaa! Ja niinhän se olikin, että mitään ongelmaa ei esteiden suorittamisessa ollut. Edes puomi ei pelottanut, vaan kaikkia olisi ollut niin kiva mennä uudestaan ja uudestaan. Tietysti osa esteistä jäi läpikäymättä, koska kyseessä oli pennuille suunnattu tapahtunu. Väliin jäi siis A, keinu ja pöytä. Myöskään aidoissa ei ollut rimoja paikallaan, mikä oli sikäli hullua, että tokossahan ollaan jo matalaa hyppyestettä menty..kaikkein haastavimmaksi osoittautui kepit, siis ohjaajalle :D Kun piti kääntyä peruuttamisesta nokka menosuuntaan päin ohjaamiseen, sekosi motoriikka ihan totaalisesti! Eli ihan itsekseen pitäisi tuota hiukan harjoitella :D Kyllä nyt on jonkinlainen agility-kärpänen siis päässyt puraisemaan, eikä millään malttaisi odottaa, että pääsisi aloittamaan..

Sunnuntaina oltiinkin sitten taas hakuilemassa ja keli oli mitä mahtavin! Oli sopivan viileä ja tuuli hyvin! Otettiin siis tuuli-ilmaisua ja haju hakua..mitkä paljastuivat tosiaan kahdeksi eri asiaksi :D Tuulen puolelle tehtiin siis tuuli-ilmaisuja, eli lähellä keskilinjaa haettiin poikittain hajua ja heti kun Lukalla oli haju, päästiin irti. Hienosti poitsu eteni vauhdilla ja suoraan. Toisella puolelle sitten haju hakua, eli käytiin lähempää hakemassa haju ja palasin keskilinjalle lähettämään. Ensimmäisellä lähti taas hienosti ja menikin suoraan maalimiehelle, mutta taisi inansa pelästyä, koska Saija oli huppukuurussa maastosadetakin uumenissa. Reippaasti kuitenkin meni luokse ja jatkettii hyvällä innolla. Viimeisellä maalimiehelle kokeiltiin myös lelu palkkaa, mutta eipä Luka oikein kiinnostunut, taisi olla enemmän hämillään :D Pitää siis itse enemmän leikkiä sen kanssa metsälenkkien yhteydessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti