tiistai 18. tammikuuta 2011

Tokoa tokoa

Tänään oltiin reippaina heti aamusta Meirän hallilla. Kuten eilenkin :) Eilen mentiin Sabinan kanssa ja etukäteen vähän mietitytti, kuinka Luka matkustaa vieraassa autossa..Lukallahan on ollut vaikka mitä ongelmia tuon autoilun kanssa, mutta nykyään (omassa autossa!) matkustaa ihan nätisti ja hiljaa. No, vieraassa autossa ei sitten mennytkään kovin hyvin..Luka inisi ja vinku ja tuntu itseasiassa kovin hätääntyneeltä. En tiedä johtuiko vieraasta autosta, vai vähän vieraammasta koirasta, vai kenties molemmista, mutta kovin kivaahan tuo ei ole..niin Lukalla itelleen kun muillekkaan matkustajille. No, ehkä pitäisi useammin kulkea muiden kyydissä!

Mutta asiaan, eilen otettiin pääasiallisesti seuraamista ja keskityin palkkaamaan oikeassa kohtaa, oikeasta asiasta..Sabina oli naksuttelu apuna. Ehkä en sitten ihan totaalisesti ollutkaan sitä seuraamista pilannut, kyllä siitä varmaan vielä hyvä saadaan, kun reenataan vaan! :) Pitemmillä matkoilla saattaa välillä levitä, mutta korjaa kyllä..ja palkka tulee vain oikeasta paikasta! Parempi mieli tuli sen suhteen. Otettiin myös hyppyä, mutta nytpä sitten se ei toiminut..Luka jää aivan liian lähelle telinetta, eikä tunnu ymmärtävän sei-käskyä..otettiin taas työn alle!

Tänään jatkettiin samoilla linjoilla, otettiin ihan pelkkää hyppyä niin, että palkkasin vain kauemmas menemisestä. Sitten otettiin erikseen seisahtumista ja kyllähän se sieltä muistin sopukoista löytyi! Sitten kun vielä saisi ne kasattua..pari kertaa otettiin myös liikkeestä maahan ja luoksetuloa. Tuossa maahanmenossa pitäisi opetalla itse olemaan varmistamatta..paha tapa kurkistaa taakseen, että jäikö se!? Koska kyllähän se jää..pitää varmaan tuotakin harjoitella ilman koiraa :D Luoksetulossa pitää vielä jonkinverran vahvistaa oikeaa paikkaa edessä, mutta ei sen suurempia ongelmia..muistuteltiin vielä ruutua kosketusalustan kanssa ja se meni oikein hyvin.

Rohkenin myös ottamaan muutamat pätkät videota, jotta voisin sen laittaa tänne siinä toivossa, että saisin paljon kriittisiä kommentteja ja hiukan ulkopuolista näkemystä siitä, että mikä vielä mahdollisesti on pielessä!? Videon laatu ja editointi ei ole kovin laadukasta, mutta asia tulee varmasti ymmärretyksi :)

6 kommenttia:

 1. Eksyin sbcak foorumilta blogiisi.. :)

  Suosittelen seuruuseen paljon paikallakäännöksiä ja pysähdyksiä suunnanmuutoksineen, jolloin koiran täytyy olla skarppina + paikka pysyy paremmin. Ja kannattaa rikkoa kaavaa seuraamisessa, suoraa pätkää jos tekee paljon niin se on aika tylsää koiralle. Aikoinaan tein vanhemman koirani kanssa sen virheen, että seurautin liikaa suoraa ja sen jälkeen kun lisäsin vaihtelua seuruuseen, se parani huimasti. Tein tovin seuruun pidempää pätkää niin, että koko ajan tapahtui "jotain", ja sieltä kautta löytyi myös kesto niille pidemmille suorille pätkille. Voi tehdä pysähdyksiä, sännätä takavasemmalle juoksuun, pyöriä paikallaan, yms. Ainakin meillä nuo ovat auttaneet paljon molempien otusten seuruun rakentamisessa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marja vinkeistä! Seuraaminen on tosiaan ollut pienoinen murheenkryyni..alkuvaiheessa sain myös muutaman "vinkin", jotka näin jälkikäteen ajatellen olivat kaikkea muuta kuin hyödyllisiä! Mutta nyt otetaan seuruuseen tapahtumia mukaan :D

  VastaaPoista
 3. Meillä myös harkinnassa ensi kuussa möllit, seuraavaksi vähän korkeampi luokka :D Mutta se riippuu siitä, saanko vanhemman koiran kanssa varasijalta koepaikan EVL:assa. Jos niin sitten mennään sinne. Meillä Hit on myös omasta mielestäni melkoisen terävä, mutta sillä on hirmuinen miellyttämisenhalu ja olen osannut alusta asti opettaa häiriönsiedon kuntoon, niin sen kanssa ei ole mitään ongelmaa siinä. Ted taas on niin paljon kovempi luonteeltaan, ettei ole sellaisen miellyttämishaluinen ja on myös häiriöherkempi. Se pitää vain vaatia. Tsemppiä, nuoriahan nuo ipanat vielä on :)

  Vinkkien suhteen kannattaa aina miettiä, mikä sopii itselle ja koiralle - jokainen tuntee koiransa parhaiten itse. Joskus pitää mennä yrityksen ja erehdyksenkin kautta. Ihan hyvä tuosta Tedinkin tokosta tuli, vaikka olen sen kanssa tehnyt miljoona virhettä :D

  VastaaPoista
 4. Meidän pk- tottisohjaaja on hyvä kun muistaa aina säännöllisesti muistuttaa, että miettikää mitä teette ja mikä sopii koiralle, ettei ilman ajatusta tehdä kaikkea mitä toinen sanoo :)

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää! Miekin lisäsin muutaman videon meitin treenailusta, näytetään kyl ihan mölleiltä teidän rinnalla :D Tuosta on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 6. Joo nää on näitä, elämän pieniä kolhuja. Pysyvän tervejuurisen hampaan poisto on aina aika kurja juttu vaikka noi välihampaat saakin ilman leikkauksia irti. Nyt sit kilpailuttamaan juurihoitojen/paikkauksien hintoja sen poskihampaan kanssa :o

  VastaaPoista