maanantai 7. marraskuuta 2011

Edistystä havaittavissa!

..nimittäin agilityn suhteen ja erityisesti ohjaajan kohdalla, joka ei kuulemma enää näytä niin paljon helikopterilta :D Viime perjantaina oli Levekin agitreenit ja kotiin sai lähteä hymy huulilla, kun kerrankin kaikki tuntui sujuvan mallikkaasti.Eritoten alku ja takaa leikkaus(?)/heitto hypylle 6 oli kuin oppikirjasta, vaikka nyt itse sanonkin :D Kontaktitkin on parantunut huimasti, olisiko myös takapään hallinta treeneillä ollut osuutta asiaan? Itse mokasin putken 16 jälkeen, kun unohdin kuinka päin seuraava hyppy piti hypätä..jotain muistiharjoituksia ohjaajalle siis! Muoks. Näköjään se muisti petti taas, kun piirsin kyseisen 17 hypyn kuvaankin väärinpäin..

Hannan treeneissä ollaan nyt muutaman kerran menty alla olevaa rataa ja siinä ollaankin päästy harjoittelemaan eritoten niistämisiä.
Keinua otettiin tässä radassa vain erikseen.Myös kepeissä on edistytty, vielä on verkkoja 4kpl, mutta olen hyvin luottavaisin mielin, että saataisiin ne pian pois :) Treeniä treeniä vaan! Ainoa murheen kryyni on Lukan haukkuminen radalla..tai lähinnä "väliaikoina" odotellessa ohjeita tms. kierrokset nousee ihan älyttömiin sfääreihin. Tämäkin työn alla, kovasti opetellaan rauhoittumista..

Meidän ppk:n jatkokurssikin sitten päättyi ja pelastuskoiran ura jatkuu nyt pienryhmissä! Eilen tuli tieto uudesta ryhmästä, tai lähinnä ryhmän vetäjästä, joten taas pääsee tutustumaan uusiin koirakoihin. Taidetaan kyllä Lukan kanssa pitää pääpaino hakuilussa ja ottaa rauniot mukaan kunnolla vasta sitten, kun haku (ja eritoten siis pistotus) on varmaa. Hyvältä kyllä pikkuhiljaa alkaa jo näyttämään ja talven aikana olisikin tarkoitus ottaa ilmaisu työn alle.

Ollaan myös aktivoiduttu taas erilaisten temppujen opettelussa. Aloitin joskus opettamaan Lukalle takajalkojen nostamista seinälle (käsillään seisomista), mutta jostain syystä se jäi vähän puoli tiehen ja aloitettiin nyt uudestaan. Hienosti peruuttaa jo sohvan päätyä vasten, mutta seinälle ei olla vielä päästy..taitaa olla aika liukaskin. Mutta hyvällä mallilla, pitäisi varmaan kuvata vähän videollekin.

Syvien lihaksien aktivointi ja 'kurre'-temppu (nousee istumaan takamuksensa päälle etutassut ilmassa) alkaa myös pikkuhiljaa sujua. Tätä olisi vielä tarkoitus soveltaa niin, että Luka pystyisi nostamaan itsensä seisomaan takajaloille ja laskeutumaan takaisin. Oikein hyvää jumppaa :) Kropan ja jalkojen hallintaa harjoitellaan vielä 'kippo'-tempulla, jossa tarkoitus olisi saada kaikki neljä jalkaa (ruoka)kippoon. Tosin tällä hetkellä mennään pesuvatilla ja vasta kolme jalkaa on saatu kyytiin :D Mutta pikkuhiljaa :)

3 kommenttia:

 1. Haha, takapäänhallintatemppuilu on näköjään päässyt teidänkin harjoituslistalle, on kyllä hyödyllistä ja varmasti niihin kontakteihin auttaa! Olenpa mä kyllä hidas sitten tän asian kanssa kun niin hissukseen opetan Jerikolle sitä tassujen nostamista kohteelle, ettei valmista tule varmaan ikinä! :D
  Ja meillä tosiaan kans toi kuppi-temppukin työn alla, aloitettu vaan lahjalaatikolla. :)

  VastaaPoista
 2. On juu oikein hyödyllistä ja hauskaakin vielä :D Ja mähän olin tosiaan alottanut opettaan tuota joskus aiemmin, niin aika hyvin oli Lukalla muistissa se pienen kasan päälle astuminen. Tuo teitin pyörimiseen jalostaminen kuulostaa kyllä kans aika hauskalta..ehkä pitää ottaa tuumaukseen :D

  VastaaPoista
 3. Sä olitkin fiksu, kun olet aloittanut nuorempana. :) Itsekin jatkossa tiedän, että nää on niin hyödyllisiä harjoituksia, että kannattaa aloittaa aikaisin. :)

  VastaaPoista