tiistai 3. huhtikuuta 2012

Hyppää hyppää!

Sunnuntaina hypättiin..ja hypättiin. Oltiin siis agilitya treenailemassa ja koitetaan nyt keskittyä tuohon meidän ongelmakohtaan, eli hyppäämiseen. Luka ei rimoja kunnioita sitten pätkääkään, joten kivinen tie on edessä, mutta eilisen perusteella jo rupesi näyttämään siltä, että kyllä meillä toivoa on! Loppupeleissä viimeiset rimat oli jo 70cm korkeudessa ja hyvin tultiin yli. Kyllähän Luka hypätä osaa, kunhan vain malttaisi keskittyä! Viretilalla on älyttömän suuri merkitys tässäkin, Lukahan vetää ihan jo kentälle menosta aikamoiset kierrokset ja jos siinä tilassa lähdetään rataa tekemään, on aika varmaa, että jo ensimmäitse rimat tulevat ropisten alas. Nyt sitten ei edes lähdetä liikkeelle, ennenkuin jätkä hiukan on rauhoittunut. Samaten oman ohjauksen pitää olla selkeää ja määrätietoista, kuten myös pitää muistaa itse oikeasti juosta eikä mitään sipsuttelu töpötystä, joka epävarman näköisenä liikehdintänä tekee myös koirasta epävarman.


 Agilityn jälkeen suunnattiin vielä toko-koulutukseen SDP:lle. Koulutus oli ihan LeVekin sisäinen ja kouluttajana oli Saara Antila. Kaikki koulutettavat olivat saaneet valita kaksi liikettä, meillä oli seuraaminen ja nouto. Seuraaminen on kuulemma ihan hyvällä mallilla, korjattiin allekirjoittaneen omaa kävelyä! Kävellessä "varon" koiraa liikaa ja omat liikkeet/käännökset saisivat olla terävämpiä, nyt siis pitää harjoitella kävelemään kunnolla :D Noutokapulahan rupesi Lukalle jostain syystä olemaan yök-kamala, joten halusin tähän uusia vinkkejä. Kotona olinkin jo hetsannut Lukaa kapulalla, mutta jättänyt antamatta ja samalla tyylillä jatkettiin koulutuksessa. Hetsattiin, heitin kapulan ja vielä pidin kiinni Lukasta ja hetsasin lisää. No jätkähän lähti kuin tykin suustä! Tarkoitus oli, että nappaan lelun heti esiin kun ottaa kapulan ja saisi sen siis tiputtaa, mutta lelun nähdessään Luka vain tiukensi otetta ja kiisi takaisin, loistavaa! Kyllä tästäkin hyvä tulee..kouluttaja sanoikin, että on oikein kelpo oppilas, kun vire vain saadaan kohdalleen. Lukahan on siis huono rauhoittumaan kentälle ja tähänkin päästiin pähkimään ratkaisua..laitoin Lukan "väliajoiksi" maahan odottomaan ja niinhän se alkoi turhautumisen jälkeen kaamea komennushaukku. Kouluttaja käski olemaan huomioimatta ja kävelin sitten itsekseni kentällä ja heti kun jätkä rauhoittui, jatkettiin hommia. Tätä samaa ollaan nyt tehty myös agility kentällä, eli jätän huutamisen täysin huomioitta ja jos Luka nousee, käyn äänettömästi (mutta napakasti) palauttamassa paikalleen. Tämä on toiminutkin nyt yllättävän hyvin, Luka kun kokee sanallisen palautteen aina hyvänä juttuna, "saimpas huomiota" vaikka se ikävän sorttista olisikin. Hommia siis piisaa, mutta kyllä se valokin jo näkyy! :)

Eilen olikin sitten varsinainen kaaos päivä ja kaikki treenailut jäivät sen vuoksi väliin. Allekirjoittanut oli siis mukana tuolla kolari kaaos-sumassa ja kotimatka vartin sijaan kesti lähes kolme tuntia! Meinasi kyllä huumori loppua jo useampaan kertaan..ja kotiin päästyä tuli huomattua, että pihassa on noin metri lunta ja autolla on ihan turha edes yrittää ajaa perille. Ei muuta kuin lumihommiin..onneksi naapuri tuli pelastamaan päivän lumilinkonsa kanssa, muuten huhkisin pihalla todennäköisesti edelleen..

2 kommenttia:

  1. Onpas tosi samankuuloisia ongelmia kentälläolon ja kuumumisen kanssa Lukalla, kuin mitä Rokillakin. Ja tuo tylsyydenkomentamispaukutus on myös hyvin tuttua. Huomiotta jättäminen on meilläkin saanut koiraa rauhoittumaan tokokentällä, mutta hetkessä toiminta ei ole alkanut muuttumaan, ottaa aikaa ja kärsivällisyyttä. Jonkin verran osuutta on varmasti myös Rokin "aikuistumisella", siis siihen, että myös on oppinut rauhoittumaan.

    VastaaPoista
  2. Juu aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan! Tuolla toko-koulutuksessa naureskeltiinkin, kuinka joskus tuntuu siltä, että koirankoulutus vaatisi diapamia! :D Ja varmastihan ikäkin vaikuttaa, mutta nyt pitäisi jaksaa käydä kentällä vain rauhoittumassa..ja vielä vähän rauhoittumassa. Hyvä tästä vielä tulee, ihan niinkuin teilläkin :)

    VastaaPoista