maanantai 9. tammikuuta 2012

Agilitykisauran korkkaus ja maaputkia raunioilla!

Blogi on elänyt hiljaiseloa koko alkuvuoden, mutta koitetaampa taas ryhdistäytyä! Eilinen aamu aloitettiin aikaisin rapsakassa pakkasessa (joka yllätti täysin!) raunioradalla. Kaikille otettiin vain kaksi maalimiestä, ettei ohjaajat ja koirat autoissa jäätyisi pystyyn. Lukalle otettiin ensimmäisen kerran maansisällä meneviä putkia, ovat siis ahtaita, pimeitä ja pitkiä. Ajattelin ensin, että voi olla Lukalle kyllä turhankin jänskä paikka, mutta reippaasti jätkä meni! Ensin kyllä kokeili jäädä putken suulle haukkumaan, että tuolla se on, mutta kun ei tuota kelpuutettu, niin putkeenhan se oli syöksyttävä. Toinen maalimies mäen päällä betoni kasan takana, siinä ei mitään ongelmaa.

Treenien jälkeen käytiin vielä pieni "lenkki" Sulkavuoren päälle muutaman treenikaverin kera. Mukana oli myös vähän vajaa vuoden ikäinen flätti uros, jonka kanssa Luka leikkikin ihan hulluna! Oli mukava huomata muutaman ikävämmän kokemuksen jälkeen, että yhtälailla se Luksus tulee urostenkin kanssa juttuun! Näitä lisää :)

Siitä lähdettiin kotiin sulattelemaan itseämme ja lähtö agikisoihin Sport Dog Parkille. ..tosin Luka jäi kyllä kotiin :) Aloitin siis oman kisauran lainakoira Ruun kanssa! Nyt on se ensimmäisen kisan kammokin pois alta, niin varmasti helpompi aloittaa kisailut Lukankin kanssa. Kisaurahan tuli siis aloitettua mini3 luokasta, mitä sitä suotta sinne ykkösiin :D Suurin pelko itsellä oli, että mitä jos en muistakkaan ratoja!? Mutta onneksi se oli turha pelko, hyvin pysyi mielessä molemmat radat. Erityisesti ensimmäinen rata (kuva alla) tuntui oikein kivalta ja paremmin se menikin. Kaikki sujui hienosti aina keinulle asti, josta kaksi(!) kieltoa. Tähän väliin mainittakoon, että Ruu on kuuro, joten ohjeiden huutelu radalla ei onnistu, vaan pitää ihan tosiaan ohjata. Ohjasin keinun ihan kuin olisin Lukaa ohjannut, eli lähetin jo kauempaa, enkä pysynyt itse aivan vierellä..tästä syystä Ruu tuli ensin keinusta ohi ja kun korjattiin, niin vedätin liikaa ja Ruu hyppäsi kesken kaiken keinulta pois. Kolmas kerta sitten toden sanoi ja jatkettiin matkaa. Kolmas kielto (ja sitä myöten hylky) sitten otettiin kepeiltä..ja kaikenlisäksi samasta syystä kuin keinun ensimmäinen kielto! Loppu rata sitten suijuikin taas hienosti. Eli tavoitteet täytettiin, minä muistin radan ja hauskaa oli :)


Toiselta radalta otettiin myöskin hylky. Ruu lähti kesken keppejä jonkun hajun perässä nuuskuttelemaan tanteretta ja siitäkös omat paperit sekosi :D Heti keppien perään kielto pussilta ja jotenkin ajattelin jo tässä kohtaa hylyn tulleen, joten loppu ohjaus meni vähän sinne päin. Varsinainen hylky tuli kuitenkin vasta putkelta, jossa ohjasin väärään päähän. Toinen rata ei siis mennyt ihan putkeen, mutta hauskaa kuitenkin taas oli! Kiitos vaan Hannalle lelukoiran lainasta :D

Täytyy kyllä myöntää, että pääsi myös pienoinen kisakärpänen puraisemaan, toivotaan että päästäisiin Lukankin kanssa pian kokeilemaan, ainakin epiksissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti