sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Epätoivoiset mölleilyt

Kyllä tässä alkaa usko loppumaan..oltiin siis tänään Lempäälässä möllitokossa ja penkin allehan se meni. Ollaan nimenomaan nyt harjoiteltu erilaisissa paikoissa ja erilaisissa häiriöissä, joten ajattelin sen asian olevan kunnossa..mutta ei! Tai ei Luka niinkään ympäristöstään häiriötä ottanut, tai en oikein enää edes tiedä mistä, mutta juuri hetkeä ennnen kehään menoa herra päätti kerätä oikein super kierrokset ja oli sitten myös aivan super levoton, eikä oikein mikään kiinnostanut. Itse kyllä jännitän todella paljon, mutta voiko se muka vaikuttaa noin paljon? Koskaan Luka ei pidä meteliä normaalisti treenatessa, mutta nyt luoksepäästävyys/paikkamakuu rivissä oli aivan mahdoton! Kyllä oikein hävetti..ja olisi varmaan tuossa kohtaa pitänyt kuunnella sitä sisäistä ääntä, että älä edes kokeile makuuta, mutta sinne jäin riviin. Voihan sen arvata kuinka siinä kävi. Puolivälin paikkeilla Lukan vierestä lähti toinen koira ja Luka oli salamana pystyssä. Komenssin takaisin maahan, mutta nollahan se jo siinä kohtaa oli.

Käytiin paikkamakuun jälkeen ulkona vähän ottamassa happea ja sain samalla Lukan taas innostumaan yhdessä tekemisestä. Mentiin sitten takaisin halliin odottamaan omaa vuoroa ja aluksi Luka oli oikein nätisti, mutta taas juuri ennen kehään menoa ihme hermostuminen! No päästiin kuitenkin kehään ja kun kontaktikin vihdoin löytyi, aloitettiin seuraamisella. Siitä saatiinkin yhtä vaille täydet pisteet ja olin siihen itsekkin suht tyytyväinen tuon alkufarssin jälkeen. Jäävät toteutettiin hiukan erikoisesti, eli maahanmenosta jatkettiin suoraan seuraamista ja tehtiin myös seisominen. Eli liikkeet oli niputettu yhteen samaan. Maahanmenosta täydet pisteet ja hyvin Luka tekikin. Jatkettiin seuraamista (hyvä) käskytin seisomaan (jäi hienosti), mutta takaisin tullessa väisti, joten saimme tästä vain yhden pisteen! (täydet 5) Eli suhteellisen tiukka linja siis. Luoksetulossa jouduin käydä palauttamassa istumaan, joten tästäkään ei juuri pisteitä ropissut :D Kokonaisvaikutus oli 7, lähinnä tuon alkufarssin takia ja tuomari sanoikin, että kovin koira oli levoton ja häiriö treeniä pitäisi tehdä. Ihan totta, mutta kun ollaan sitä tehty! Toiset on leikkinyt vieressä, on ollut täysin vieraita koiria jne, mutta ei silti ole koskaan ollut tuollaista käytöstä treeneissä. Jotain kummallista mun on täytynyt siinä tehdä (en kuolemaksenikaan keksi mitä), koska on tosiaan vaikea uskoa, että mun jännittäminen ihan noin dramaattisesti Lukaan vaikuttaisi. Nyt on siis hiukan epätoivoinen fiilis tokoiluiden suhteen, mutta ehkä se tästä..ensi sunnuntaina meillä on omissa treeneissä kisareenit, joten ehkä siellä joku osaisi nähdä meidän suorituksesta jotain, mitä itse en huomaa.

6 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä! Ei saa lannistua! :) Me tullaan teille häiriöksi sitten ens kuussa! Pentu roikkuu Lukan karvoissa jne. :D

  VastaaPoista
 2. No kyllä sitä onneksi tuli jo hiukan parempi mieli, että eiköhän tää tästä..jatkamme harjoituksia! Ja ihanaa kun ootte tulossa! :)

  VastaaPoista
 3. Ajattele näin, että onneksi kävi näin mölleissä eikä virallisissa kisoissa. Kuitenkin tosta kisasta jotain jäi käteen, jos ei muuta niin arvokasta oppia ja tietoa missä mennään.

  VastaaPoista
 4. Ihan totta tuokin..ja viralliseen kokeeseen en kyllä lähdekkään, ennenkuin olen ihan varma!

  VastaaPoista
 5. Älähän nyt masennu. Lukahan on vielä tooooosi nuori. Mulla ei ollut kokeisiin mitään asiaa, kun vasta Nerin ollessa 1,5-v. Neri oli liian kiinnostunut ympäristöstä, ja liian vähän musta! :)
  Mä uskon, että Luka vaistoaa tosi hyvin sun jännityksen, koska se juuri ennen kehään menoa reagoi - Silloinhan jännityskin nousee huippuunsa. Möllit on hyvää treeniä! Nähdään ens sunnuntaina SDP-hallissa! ;)
  Mulla on se etu, että jännitän aina treeneissäkin, että mitä Neri taas keksii, niin kokeissa ei ole mitenkään erilaista! :D

  VastaaPoista
 6. No kyllä tässä jo parempi mieli on, kun sai vähän etäisyyttä asiaan! Ja purkaa asioita toisten kanssa :) Nyt kyllä otetaan ihan rauhassa ja koitan ite saada hermoni kuriin! Tai sitten pitää kans ruveta jännittään jo treeneissäkin :D

  VastaaPoista