maanantai 5. syyskuuta 2011

Ensimmäiset rauniot

Vähän on jäänyt blogin päivittäminen, koska muuttopuuhat ja hetkellinen netittömyys haittasi harrastuksia! Tai ei niinkään harrastuksia, mutta ainakin niistä kirjoittamista :D

24.08. Hakua Savontien varressa
Mikä hirvikärpästen hyökkäys! Niitä oikein kuhisi..yök. Mutta hyvin saatiin reenit läpi niistä huolimatta. Lukalle otettiin tällä kertaa vähän toisenlainen treeni, korostettiin siis keskilinjalle palaamista. Yhteensä neljä ukkoa ja jokaisella sama toiminta, eli kaikki oli todella helppoja (ei varsinaista etsintää) ja maalimies nappasi syötellessä Lukaa valjaista kiinni. Kutsuin Lukaa takaisin ja ideana siis oli, että mm ei päästä irti kuin vasta toisesta kutsusta, jolloin tarve päästä takaisin korostuu. Muuten meni hyvin, mutta kolmas mm ei ollut heti ottanut kiinni, joten pääsi heti lähtemään. Eipä tuokaan nyt varsinaisesti haitannut, koska tuli heti keskilinjalle..toivottavasti tästä oli kuitenkin hyötyä!

25.08. Hakua Sääksjärvellä
Ja kyllä ainakin tämän kertaisen esityksen perusteella edellisen päivän treeni auttoi. Meni kerrassaan loistavasti. Lukalle oli kolme ukkoa, ensimmäinen äänellä, toinen valmis ja viimeinen äänenä (tai mielikuvana, nyt ei enää muista :D) ja kaikki meni aivan mahtavasti! Ei mitään ylimääräistä häröilyä, eteni todella lujaa ja suoraan ja kaikki ukot nousi heti. Olin varsin ylpeä jätkästä! Ohjaaja sanoikin, että nyt sitten vaan enempi valmiita ja muutenkin eteenpäin reeneissä..

01.09. Raunioilla Sulkavuoressa
Meitin ensimmäinen kerta raunioilla ja taas sai olla niiin ylpeä, että! Kerrankin sai lähteä reeneistä super leveä hymy huulilla :) Ohjaajan kommentti meitin esityksestä oli seuraava: "Tässä oli hieno esimerkki koiran hyvästä työmotivaatiosta ja toimintakyvästä sekä toimivasta ohjauksesta." Kehuttiin myös meidän yhteistyötä..kerrankin! :D Mutta siis eipä voi kyllä muuta sanoakaan, reenit meni kerrassaa loistavasti! Yhteensä kolme ukkoa, joista kaksi häkki-piiloissa ja yksi betoni putkessa. Raunioalueella koira liikkuu kokoajan irti ja suorittaa hakemista hiukan itsenäisemmin kuin metsässä. Lukalle ei tuo irtoaminen ole koskaan tuottanut ongelmia, joten oli vähän kuin luotu tuonne raunioille..heti kuitenkin käskystä tulee takaisin tai vaihtaa suuntaa. Tämä oli tosiaan ensimmäinen kerta raunioilla, mutta heti 'ukko'-käskyn kuultuaan Luka tiesi mitä ollaan tekemässä ja hienosti kaikki maalimiehet löytyi. Kesken haun Lukan päälle myös kaatui vaneri lankku, mutta eipä jätkä ollut siitä moksiskaan! Vähän vilkaisi, että mikäs se siinä heiluu ja jatkoi hommia :)

Raunioradalla harjoiteltiin myös ketteryysesteitä, tällä kertaa ohjelmassa oli keinu ja tynnyreiden päällä liikkuva lauta (en tiedä virallista nimeä, ehkä joku silta? :D) Oltiin ennen tunnin alkua saatu käydä kokeilemassa esteitä omaan tahtiin, mikä ei ehkä ollut kovin hyvä, kun ei tiennyt oikeaa suoritus tekniikkaa! Kaikki esteet mentiin siis hienosti läpi ja myös vauhdilla..mutta nimenomaan oikeaoppiseen suoritukseen kuuluu tehdä kaikki liikkeet rauhassa ja varmasti, ja suorituksiin kuuluu myös pysähdyksiä esteillä. Eli se on nyt se, mitä meidän pitää opetella. Tosin hyvin Luka tuntui jo ensimmäisellä kerralla saavan juonen päästä kiinni.

Tänä torstaina omat ppk-reenit jääkin välistä, koska ollaan mukana järjestämässä rauniokoetta. Mielenkiinnolla odotan tuotakin, pääsee näkemään koetoimintaakin nyt jo ennakolta!

2 kommenttia:

  1. Hienoa! Toi rauniohaku kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta ja kivalta, että meidänkin varmaan sitten ensi keväänä olisi tarkoitus hakea ppk:n leiriin. :)

    VastaaPoista
  2. Haette ihmeessä! On kyllä hirmu mukavaa puuhaa :)

    VastaaPoista